Haaga Folk Machine

About

Yhtye

Helsinkiläinen viulu-harmooni-kitara/laulu-trio Haaga Folk Machine on todellinen folkin monitoimikone, josta ei vääntö lopu eikä akku hyydy. Tässä tehosekoittimessa syntyneessä keitoksessa yhdistyvät parhaat ainekset niin pohjoismaisesta pelimannimusiikista, bluegrassista, kelttimelodioista kuin rockistakin.

”Haaga Folk Machine on kolmen nuoren miehen virtuoosista folkremellystä parhaimmillaan. Viulu-harmoni-kitara/laulu-trio leikkaa kelttimelodioista Perhonjokilaakson perinteeseen ja raikulirockiin silmänräpäyksessä”

– (Tero Hautamäki, Pohjalainen)

 

HAAGA FOLK MACHINE

Haaga Folk Machine on raivokkaan svengaava akustinen kansanmusiikkitrio Helsingistä. Yhtyeen ohjelmisto on omintakeinen sekoitus itse sävellettyä musiikkia sekä sovitettuja lainakappaleita – niin traditionaalisen pelimannimusiikin kuin rockmusiikin puolelta. Tähän mennessä triolla on takanaan yli 100 festivaaleilla, klubeilla, kouluissa ja yritysten juhlissa soitettua keikkaa. Suomen lisäksi bändi on konsertoinut ahkerasti ympäri Eurooppa ja Pohjois-Amerikkaa. Yhtyeen toinen albumi ”Ignition!” julkaistiin maaliskuussa 2015. Levyllä kuullaan vierailevana artistina mm. Jarkko Martikaista. Haaga Folk Machinessa soittavat Tero Hyväluoma – viulu, buzuki, Sami Kurppa – harmooni ja Anssi Salminen – kitara ja laulu.

”Haaga Folk Machine on kolmen nuoren miehen virtuoosista folkremellystä parhaimmillaan. Viulu-harmoni-kitara/laulu-trio leikkaa kelttimelodioista Perhonjokilaakson perinteeseen ja raikulirockiin silmänräpäyksessä”

– (Tero Hautamäki, Pohjalainen)

”Tämä on nähtävä livenä! Vain silloin ymmärrät. Harmooni tikkaa kuin ompelukone, viulu lentää kuin raketti ja kitara kuin suoraan rockleffasta.”

– Jussi Kaijankangas, Folklandia -festival

”Loistoa! Lavapresenssi täysi kymppi, ellei yksitoista. Nyt kun muistelen niin samanlaista keikkahurmosta olen kokenut Jaakko Laitisen ja Väärän rahan keikalla viimeksi, toisin sanoen pakko olla silloin hyvä, tai loistava.”

-katsojan silmin.blogi.

Tähän mennessä orkesterilla on takanaan yli 100 mm. festivaaleilla, klubeilla, kouluissa ja yritysten juhlissa soitettua keikkaa. Suomen lisäksi bändi on konsertoinut Kanadassa, Virossa ja Saksassa. Yhtye julkaisee toisen albuminsa keväällä 2015. Levyllä kuullaan vierailevana artistina mm. Jarkko Martikaista.

Keikkojen lisäksi yhtye tarjoaa myös työpajaluontoista opetusta niin musiikkikoulujen kuin tapahtumien ohjelmaan. Yhtyeen jäsenillä on yhdessä ja erikseen opetuskokemusta vasta-alkajista Sibelius-Akatemian ammattiopiskelijoihin. Haaga Folk Machine on myös tehnyt useita yhteisproduktioita muiden esittävän taiteen ryhmien kanssa, kuten tanssiryhmä Tahdittomat (sävellykset, musiikin esitys).

 

Yhtyeen jäsenet:

teroTero Hyväluoma – Patanan Paganini on konsertoinut niin Frigg:n kuin Korpiklaaninkin riveissä ympäri maailmaa Buenos Airesista Islannin kautta Australiaan. Hyväluoman jousen vetoja kuulee yli 40:llä albumilla Ismo Alangon taiderockista Pauli Halmeen autenttiseen country-revittelyyn.

 

 

 

 

 

 

 

SamiSami Kurppa – harmoonimeedio, joka tarvittaessa vetää klarinetin pelimanniliivinsä povitaskusta ja lumoaa viimeisetkin käärmeet.

 

 

 

 

 

 

 

 

AnssiAnssi Salminen – yleishullu kitaristi ja vähintään yhtä hullu laulajanakin. Salmisen soitto raikaa mm. kokoonpanojen Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet, Esko Järvelä Epic Male Band ja Kuunkuiskaajat riveissä.

 

 

 

 

 

 

 

The Band

Haaga folk Machine is a Finnish folk trio, from Helsinki. Influenced by Finnish folklore, bluegrass, jazz and rock music, the group performs Nordic folk music with outstanding groove and twist.

“Haaga Folk Machine is a virtuous folk trio of three young men at its best. The trio of fiddle, harmonium and guitar/vocal traverses Celtic melodies, Western Finnish fiddle tradition and rock music grooves in a blink of an eye. “

-Tero Hautamäki, Pohjalainen – Magazine (Translated)

HFM consists of Tero Hyväluoma (fiddle), Anssi Salminen (guitar/vocals) and Sami Kurppa (pump organ). These young and Sibelius-Academy educated musicians are known from many top-notch Finnish folk music groups (Frigg, Kuunkuiskaajat, Snekka, Arnold Chiwalala band, Esko Järvelä Epic Male Band). The band composes their own music but also performs some arranged versions of traditional Scandinavian tunes and acoustic versions of rock classics. Most of the repertoire is instrumental music including some songs with vocals too.

Trio was founded 2012 and has toured e.g. in Finland, Estonia and Germany. Besides playing concerts, the group also does workshops (instrument teaching, Scandinavian folk music workshops etc.) and collaboration with other performing art groups. HFM’s second album will be released in April 2015!

Tero Hyväluoma – fiddle

Anssi Salminen – guitar / vocals

Sami Kurppa – pump organ